Perhekuvaus

Kuvaan perhekuvia pääkaupunkiseudulla ulkona miljöössä. Kuvaus on leikkisä tapahtuma, jossa otan paljon toiminnallisia kuvia. Näin saan ikuistettua perheen aitoa tunnelmaa. Tunnin aikana otan yhteiskuvia koko perheestä, yksinkuvia perheenjäsenistä ja toiveiden mukaan esimerkiksi sisaruskuvia. Tuloksena perhekuvauksesta toimitan yli 50 kevyesti jälkikäsiteltyä digitaalista kuvaa nettigallerian kautta. Kuvista saa vapaasti teettää printtituotteita valitsemallaan kuvantoimittajalla.

KUVAUSPAIKKA
Miljöökuvauksissa monilla perheillä on valmiiksi mielessä, minkä tyylisessä paikassa he haluaisivat kuvia otettavan. Voin myös mielelläni ehdottaa hyväksi havaittuja kuvauspaikkoja sen mukaan, haluaako perhe kuvauksen esimerkiksi puisto-, pelto-, metsä- tai merimaisemassa. Alla kuvia Vantaanlaakson ja Kivistön peltomaisemissa, Kaivopuistossa, Mustikkamaalla ruskan aikaan, Herttoniemen luontopolulla metsässä ja Träskändan puistossa Espoossa.
perheen_valokuvaus-1lapsikuvaus_kivisto_vantaa-11-vuotiskuvaus_helsinki-1family_photoshoot_helsinki-3yksivuotiskuvaus_helsinki_herttoniemi-3perhekuvaus_espoo-5

KUVAUSAIKA
Ulkokuvauksissa valon kannalta mielestäni paras aika kuvata on auringonlasku tai nousu, jolloin valo on hehkuvaa ja pehmeää. Kuvausaikaa miettiessä on kuitenkin hyvä huomioida myös, mihin aikaan päivästä perheen lapset ovat yleensä tyytyväisimmillään ja virkeimmillään. Keskikesällä auringonlasku on turhan myöhään, mutta keväällä ja syksymmällä voidaan usein hyödyntää laskevan auringon valoa. Ohessa auringonlaskun aikaan otettuja kuvia.
lapsikuvaus_kivisto_vantaa-4yksivuotiskuvaus_helsinki-3perhekuvaus_kirsikkapuut-1 lapsikuvaus_espoo-1perheen_valokuvaus-2 lasten_valokuvaaminen-3

KUVAT VANHEMPIEN KANSSA
Kuvia otetaan usein vanhempien kanssa erikseen ja yhdessä, perheen toiveiden mukaan. Myös isovanhemmat ovat tervetulleita kuvaukseen!
vantaa_lapsikuvaus-1 family_photoshoot_helsinki-1perhekuvaus_kirsikkapuut-3 yksivuotiskuvaus_helsinki-2perhekuvaus_espoo-9

SISARUS-/SERKUSKUVAT
Kuvaan mielelläni myös sisaruksia ja vaikka serkuksia yhdessä.
perhe_valokuvaus_espoo-2yksivuotiskuvaus_kaivopuisto-1valokuvaaja_vantaa-6perhekuvaaja_helsinki-2

YKSIVUOTISKUVAUS
Monet yksivuotiaat kävelevät jo vanhempien tuella ja tätä on hieno ikuistaa.
yksivuotiskuvaus_helsinki-4 yksivuotiskuvaus helsinki yksivuotiskuvaus_helsinki_herttoniemi-2 1-vuotiskuvaus_helsinki-2

MITÄ MUKAAN KUVAUKSIIN?
Kuvauksiin voi halutessaan otaan mukaan hieman rekvisiittaa esimerkiksi muutaman lelun lapsille, saippuakuplia tai vaikka jonkin pelin, jos halutaan toiminnallisia kuvia. Mukaan voi myös ottaa viltin, jotta saadaan kuvia perheestä istumassa yhdessä. En tuo itse rekvisiittaa/vilttejä kuvauksiin.
valokuvaaja_vantaa-4perheen_valokuvaus-3

MINKÄ IKÄSIÄ LAPSIA KUVAAN?
Kuvaan kaiken ikäsiä lapsia vauvoista koululaisiin. En kuitenkaan ole erikoistunut vastasyntyneiden vauvojen kuvaamiseen.
lapsikuvaus_espoo-3valokuvaaja_vantaa-5lapsikuvaus_espoo-1perhekuvaaja_helsinki-1                                                                                                                     Perhekuvaus, Reetta ©Täydenkuun Kuva

Lisää perhekuvauksia blogissamme:
Perhekuvaus Träskändan puistossa (Espoo)
Yksivuotiskuvaus Roihuvuoren kirsikkapuistossa (Helsinki)
Perhekuvaus Malminkartanon omenatarhalla (Helsinki)

BLOGIN ETUSIVULLE