Hääjuhlapaikat kartanot

* Postaus sisältää mainoslinkkejä Venuu.fi-sivustolle*

Haaveiletko häiden tai muiden juhlien järjestämisestä historiallisessa kartanomiljöössä? Olemme kuvanneet häitä useissa eri kartanoissa Etelä-Suomessa ja kokosimme tähän postaukseen inspiraatioksi niistä muutamia. Juhlatilana kartanorakennukset ovat usein kauniita kattokruunuineen ja vanhoine parkettilattioineen. Hääkuvauksissa pystytään hyödyntämään myös kartanon piha-aluetta, joka on yleensä hienosti hoidettu ja iso. Olemme valokuvanneet monia näyttäviä vihkitilaisuuksia ulkona kartanonpuistossa. Koosteessa on tietoa ja kuvia Hotelli Hirvihaaran Kartonosta, Kiialan Kartanosta Porvoosta ja Espoon kartanosta. Postauksen lopussa on myös linkkilista muutamista muista kartanotyylisistä hääjuhlatiloista.

HOTELLI HIRVIHAARAN KARTANO
Mäntsälässä sijaitsevan Hirvihaaran kartanon päärakennus valmistui vuonna 1918 tulitikkutehtaan omistajan kodiksi. Monien vaiheiden jälkeen päärakennuksen viereen suunniteltiin Lasipaviljonki, joka toimii nykyään juhlatilana. Myös itse päärakennuksessa on erikokoisia saleja ja kabinetteja vuokrattaviksi juhliin. Hirvihaaran kartano sijaitsee kauniilla paikalla joen varressa, joten hääpotrettien kuvaaminen onnistuu juhlatilan pihapiirissä. Ohessa kuvia heinäkuisista häistä, joita juhlittiin lasipaviljongissa. Hääpari vihittiin kartanonpuistossa ja hääpotretit kuvasimme joen varressa sekä kartanolle johtavalla puukujalla.

hirvihaaran kartano häät juhlatilahääkuvaus hirvihaaran kartano porvoomäntsälä häät hirvihaaravihkiminen kartanon puistossa ulkonavihkiminen ulkona juhlatilan pihallahäät vihkiminen ulkona pihallavihkiminen dokumentaarinen hääkuvaushääjuhlatila hirvihaaran kartanohirvihaaran kartano lasipaviljonkihääkattaus lasipaviljonki hirvihaarahääkuvaaja hirvihaaran kartanohäät kartanossa hirvihaarahirvihaaran kartano häät

KIIALAN KARTANO
Kolmen kilometrin päässä Porvoon keskustasta sijaitsee Kiialan kartano, jonka päärakennus valmistui vuonna 1796. Kartano on ollut vuosien saatossa monien eri sukujen omistuksessa. Vuonna 1854 Kiialan kartanossa syntyi taiteilija Albert Edelfelt, jonka äidin perintökartano Kiiala oli. Vuosien mittaan kartanon rakennuksia on remontoitu ja talojen käyttötarkoitukset ovat vaihtuneet. Keltainen, puinen päärakennus ja punatiilinen, vanha viinatehdas toimivat nykyään juhlatiloina. Ohessa kuvia elokuisista häistä, joita juhlittiin Kiialan kartanon päärakennuksessa. Hääpari vihittiin ulkona kartanonpuistossa ja hääpotretteja kuvattiin ennen vihkimistä Porvoon vanhassa kaupungissa.

kiialan kartano häätulkovihkiminen porvoo häätporvoo hääkuvauskaasot vaaleanpunaiset mekothäät kartanossa kiialahääkattaus kiialan kartanoporvoo häät kiialan kartanohääkuvaus porvookiialan kartano porvoo

ESPOON KARTANO
Espoon kartano on historiallisessa puistomiljöössä sijaitseva ylellinen juhlapaikka. 1700-luvun lopulla rakennetussa päärakennuksessa on useita saleja ja terassi, jossa voi järjestää näyttävästi esimerkiksi häätanssin. Ohessa kuvia elokuisista häistä Espoon kartanolta. Hääpotretit kuvasimme kartanon ympäristössä ennen juhlien alkua. Lisäksi karkasimme hääparin kanssa illalla ottamaan muutamia kuvia auringonlaskun aikaan.

espoon kartano hääjuhlatilaespoon_kartano_juhlatila-1espoon_kartano_juhlatila-13espoon_kartano_juhlatila-4 espoon_kartano_juhlatila-5 espoon_kartano_juhlatila-8 espoon_kartano_juhlatila-2espoon_kartano_juhlatila-11 espoon_kartano_juhlatila-12 espoon_kartano_juhlatila-14espoon_kartano_juhlatila-10 espoon_kartano_juhlatila-15 espoon_kartano_juhlatila-16
©Täydenkuun Kuva

Muut postauksemme juhlatiloista ja vihkikirkoista:
– Helsingin keskustan juhlatilat
– Juhlapaikat Helsingin saarissa
 Juhlatilat: vanhat navetat, ladot, tehdashallit

– Espoon hääjuhlatilat
– Vantaan hääjuhlapaikat
– Helsingin Vihkikirkot

Muita kartanojuhlatiloja:
Bodomin kartano (Espoo)
Backbyn kartano (Espoo)
Puotilan kartano (Helsinki)
Talin kartano (Helsinki)
Ravintola Annan kartano (Helsinki)
Tervakosken kartano (Tervakoski)
Kirstulan kartano (Hämeenlinna)
Hatanpään kartano (Tampere)
Ahlmanin kartano (Tampere)
Bergvikin kartano (Kruusila)
Urpolan kartano (Humppila)
Vuojoen kartano (Eurajoki)
Pukkilan kartano (Salo)
Wiurilan kartano (Halikko)
Brinkhallin kartano (Turku)
Airisniemen kartano (Turku)
Ala-Lemun kartano (Kaarina)
Furuvikin kartano (Parainen)
Westankärrin kartano (Kemiönsaari)
Kuokkalan kartano (Jyväskylä)
Koivumäen kartano (Kuopio)
Kartanohotelli/Spa Hotel Runni (Iisalmi)
Juopperin kartano (Itäkoski)

venuu