Vihkikirkot Helsingissä

Hääkuvauksen myötä suuri osa Etelä-Helsingin kirkoista on tullut meille tutuiksi. Kokosimme vihkikirkon valintaa helpottamaan kuvia Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitsevista kirkoista, joissa olemme kuvanneet. Koosteessa on kuvia ja tietoa Saksalaisesta kirkosta, Johanneksenkirkosta, Tuomiokirkosta, Tuomiokirkon kappelista, Temppeliaukion kirkosta, Kallion kirkosta, Mikael Agricolan kirkosta, Vanhastakirkosta sekä Meilahden ja Suomenlinnan kirkoista. Postauksen lopusta löytyy myös linkkilista muutamiin muihin Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitseviin kirkkoihin.

SAKSALAINEN KIRKKO
Kaartinkaupungissa sijaitseva punatiilinen Saksalainen kirkko on valmistunut vuonna 1864. Tämä uusgoottilainen kirkko on kooltaan pienehkö verrattuna moniin muihin Helsingin vihkikirkkoihin. Kirkkosalin koko tekee vihkitilaisuudesta intiimin tuntuisen. Kirkon kaunis yksityiskohta on alttarin yläpuolella oleva tähtitaivas. Ohessa kuvia Lindan ja Matin lokakuussa vietetyistä häistä. Koko päivän tarinaan pääset tästä.

saksalainen_kirkko_haat-5saksalainen_kirkko_haat-4vihkikirkot_helsinki-1saksalainen_kirkko_haat-2haavalokuvaus_helsinki-1vihkikirkot_helsinki-2vihkikirkot_helsinki-3saksalainen_kirkko_vihkiminen-3saksalainen_kirkko_vihkiminen-5saksalainen_kirkko_haat-1

JOHANNEKSENKIRKKO
Uusgoottilainen vuonna 1891 valmistunut Johanneksenkirkko sijaitsee Kaartinkaupungin ja Punavuoren rajalla. Punatiilisen kirkon kaksi näyttävää tornia nousevat 74 metrin korkeuteen. Johanneksenkirkko on koristeellinen kattokruunuineen ja alttarikoristeineen. Kirkkosali on suuri, sinne mahtuu jopa 2600 ihmistä. Ohessa kuvia Lailan ja Antin heinäkuisista häistä. Talvisia kuvia Johanneksenkirkosta löytyy tästä blogipostauksesta.

johanneksen kirkko vihkiminenhäät johanneksenkirkko helsinkijohanneksen_kirkko_vihkiminen-2johanneksen kirkko häät dokumentaarinen hääkuvausjohanneksenkirkko dokumentaarinen hääkuvaushäät johanneksen kirkko

TUOMIOKIRKKO
Senaatintorilla sijaitseva Helsingin tuomiokirkko on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja on suosittu myös vihkikirkkona. Vuonna 1852 valmistunut uusklassista tyyliä edustava vaaleasävyinen kirkko on arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Ohessa kuvia Sannan ja Laurin vihkiseremoniasta Tuomiokirkossa.

helsingin tuomiokirkko häättuomiokirkko hääkuvaus helsinkihelsinki tuomiokirkko hääthelsingin tuomiokirkko vihkiminentuomiokirkko helsinki häävalokuvaustuomiokirkko helsinki vihkiminen hääthelsingin tuomiokirkko hääthelsingin tuomiokirkko vihkiseremonia häätdokumentaarinen hääkuvaus helsingin tuomiokirkkohelsingin tuomiokirkko häät

TUOMIOKIRKON KAPPELI
Helsingin tuomiokirkon kappeli on kaunis vihkipaikka alle 70 juhlavieraan häihin. Vaaleasävyiseen pieneen saliin tulvii valoa isoista ikkunoista. Ohessa kuvia Emilian ja Tomin vihkimisestä Tuomiokirkon kappelissa.

helsingin tuomiokirkon kappeli hääkuvaustuomiokirkon kappeli häätvihkiminen tuomiokirkon kappeli helsinkihelsingin tuomiokirkon kappeli hääthelsingin tuomiokirkon kappeli vihkiminen

TEMPPELIAUKION KIRKKO
Töölössä sijaitseva kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä. Vuonna 1969 valmistunut kirkko on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen: kirkkosalin kattaa kuparinauhalla verhottu kupoli ja salin sisäseinät ovat suurelta osin rosoista kalliota. Ohessa kuvia Aijan ja Jannen vihkimisestä.

häät temppeliaukion kirkko vihkiminentemppeliaukion_kirkko_vihkiminen-1temppeliaukion kirkko häät vihkiminendokumentaarinen häävalokuvaus temppeliaukion kirkkorock church helsinki wedding photography

KALLION KIRKKO
Kansallisromanttista rakennustyyliä edustava harmaagraniittinen Kallion kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1912. Sisältä kirkko on vaaleasävyinen ja koristeltu jugendtyylisillä seinämaalauksilla. Kallion kirkon on suunnitellut Lars Sonck. Ohessa kuvia Nean ja Matiaksen vihkimisestä. Koko päivän häätarinaan pääset tästä.

häät kallion kirkko häävalokuvaus helsinkikallion kirkko vihkiminenkallion kirkko hääkuvaus helsinkikallion kirkko häät vihkiminendokumentaarinen hääkuvaus helsinki kalliokallion kirkko häät helsinki

MIKAEL AGRICOLAN KIRKKO
Tehtaankadulla sijaitseva Mikael Agricolan kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1935. Kirkko edustaa tyyliltään pelkistettyä funktionalismia ja sen terävä kirkontorni kohoaa yli 100 metrin korkeuteen. Ohessa kuvia Pinjan ja Markuksen syyshäistä Mikael Agricolan kirkossa.

mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-1mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-3mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-4mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-5mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-6mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-7mikael_agricolan_kirkko_vihkiminen-2

VANHA KIRKKO
Bulevardin ja Lönnrotinkadun välissä Vanhassa kirkkopuistossa, “Ruttopuistossa”, sijaitseva Helsingin Vanha kirkko valmistui vuonna 1826. Alun perin väliaikaiseksi tarkoitettu puurakenteinen, vaaleasävyinen kirkko on Carl Ludvig Engelin suunnittelema. Ohessa kuvia Pauliinan ja Santerin vihkimisestä. Lisää kuviamme Vanhasta kirkosta löytyy tästä blogipostauksestamme.

helsingin vanhakirkko hääthelsinki vanhakirkko häät ruttopuistovanhakirkko vihkiminen häät helsinkivihkikirkot helsingin keskustassa vanhakirkkovanha_kirkko_helsinki_haat-1helsinki vanhakirkko häät

MEILAHDEN KIRKKO
Meilahden kirkko valmistui vuonna 1954. Samassa rakennuksessa sijaitsee kaksi kirkkosalia, suomenkielinen Meilahden kirkko ja ruotsinkielinen Tuomaan kirkko. Meilahden kirkko on tyyliltään pelkistetty ja valoisa. Ohessa kuvia Emman ja Pekan vihkimisestä.

meilahden kirkko vihkiminenhäät meilahden kirkko valokuvausmeilahden kirkko hääthäät helsinki meilahden kirkkomeilahden kirkko hääkirkkomeilahden kirkko häät

SUOMENLINNAN KIRKKO
Alun perin ortodoksiseksi varuskuntakirkoksi rakennettu Suomenlinnan kirkko valmistui vuonna 1854. Suomen itsenäistyttyä kirkko muutettiin luterilaiseksi ja muun muassa sen liekkikupolin sipuli ja ortodoksikirkon ornamentiikka poistettiin sekä seinät rapattiin sileiksi. Suomenlinnan kirkon tornissa toimii edelleen laiva- ja lentoliikennettä varten majakka. Kirkkosali on valoisa ja vaaleasävyinen. Ohessa kuvia Lauran ja Ollin heinäkuisista häistä. Koko päivän häätarinaan pääset tästä.

suomenlinnan kirkko hääthäät suomenlinnan kirkkosuomenlinnan kirkko vihkiminensuomenlinnan kirkko vihkiminenhäät suomenlinna kirkkosuomenlinna häät valokuvaussuomenlinnan kirkko vihkiminen häätDokumentaarinen hääkuvaus ©Täydenkuun Kuva

Muita kirkkoja lähellä Helsingin keskustaa:
Paavalinkirkko
Töölön kirkko
Uspenskin katedraali (ortodoksinen)
Karunan museokirkko Seurasaaressa

Täältä löydät postauksiamme hääjuhlatiloista:
Helsingin saarten hääjuhlapaikat
– Helsingin keskustan juhlatilat
Espoon hääjuhlapaikat
– Vantaan hääjuhlapaikat
– 
Juhlatilat: vanhat ladot, navetat ja tehdashallit

Helsingin kirkot häätarinoissa blogissamme:
Kaisa + Jouni (Vanha kirkko)
Linda + Matti (Saksalainen kirkko)
Laura + Olli (Suomenlinnan kirkko)
Nea + Matias (Kallion kirkko)
Sini + Joonas (Johanneksenkirkko)

BLOGIN ETUSIVULLE